pojkarna.hogbacke.com

pojkarna.hogbacke.com

Om bloggen...

Här kan våra nära och kära och andra intresserade läsa om små och stora händelser i vår familj. Ni kommer att få läsa om barnen (de små i första hand, då de stora inte är lika intresserade av att figurera i mammas blogg), och mina försök att få till lite mysig inredning bland renoveringdamm och ofärdiga projekt.

En rad i "kommentarer" när du varit här och tittat gör mig glad.

Skriv till oss: familjen@hogbacke.com

Vårt fotoalbum: galleri.hogbacke.com

Dags för förskola

AxelPosted by Helena 2009-03-31 17:11

Igår började Axels inskolning på förskolan (eller dagis som vi egentligen säger här hemma). Eftersom han har varit i lokalerna så gott som varje dag förut, när han och Niklas lämnat och hämtat Tore, så stötte det inte på några som helst problem i form av blyghet och så. Han försökte hänga med de andra barnen så gott han kunde och satt gärna med på fruktstunden och åt banan. Stackars pappa blev lämnad på en liten barnstol utan så mycket uppmärksamhet .

Personalen var positiv till att Axel skulle sova middag ute i vagnen. Vi var lite fundersamma på om det fanns resurser till att avsätta en person att söva Axel i vagnen, då det är inget annat barn på avdelningen som sover utomhus. Det skulle inte vara något problem med det, enligt personalen. Men nu behöver vi ha en "dagissovvagn", så vi slipper släpa med vår vagn fram och tillbaka från dagis hela tiden. Om det är någon som har en gammal vagn ståendes får ni gärna höra av er till oss!

Efter påsk börjar killarna gå hela dagar på förskolan och jag går ned på 80% av min arbetstid (men behåller 100% av arbetsbördan på jobbet förmodligen...). Jag lämnar till frukost kl 8.00 och jobbar till 15.15, utom på fredagar då jag slutar 14.45. Det blir lagom att killarna har ätit mellis klart när jag hämtar dem och vi kan "chilla" lite tillsammans en stund innan eftermiddags- och kvällsbestyren börjar.

Axel kör mammas nya dator fast han inte får. Och han vet precis hur man hanterar tangentbord och mus.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marie 2009-03-31 19:52

Det blir samma tider som August går. Jag tycker att det är lite mycket, men det funkar.

August sover också ute. Jag ser det som att den tiden det tar att ta på honom ytterkläder och lägga ut honom i vagnen, den tjänar de in på att slippa ligga och hålla fast honom på en madrass i en halvtimme tills han somnar av pur utmattning...