pojkarna.hogbacke.com

pojkarna.hogbacke.com

Om bloggen...

Här kan våra nära och kära och andra intresserade läsa om små och stora händelser i vår familj. Ni kommer att få läsa om barnen (de små i första hand, då de stora inte är lika intresserade av att figurera i mammas blogg), och mina försök att få till lite mysig inredning bland renoveringdamm och ofärdiga projekt.

En rad i "kommentarer" när du varit här och tittat gör mig glad.

Skriv till oss: familjen@hogbacke.com

Vårt fotoalbum: galleri.hogbacke.com

Barnarbete

Hemma hos oss - trädgårdenPosted by Helena 2008-08-09 12:19

Till slut lyckades jag få ut en tonåring i trädgården. Vi har en rabatt nedanför vardagsrumsfönstret där det har fått växa vilt. När vi köpte huset var där fullt med ogräs och de växter som fanns där var inte direkt några jag tyckte om. Likadant såg det ut i rabatten mot vägen, men den tog jag tag i för några år sedan, så den blomstrar numera fint från vår till höst med lite olika gammeldags perenner som löjtnanshjärta, salvia, viol, flox, höstaster mm.

Nåväl, nu har jag bestämt att jag vill göra kryddrabatt av den vildvuxna rabatten. Problemet var ju att det skulle grävas först och jag hade varken tid eller lust. Men med en stark, men motvillig tonåring och en energisk fyraåring, fanns det efter drygt en halvtimme bara jord kvar i rabatten. Nu ska jag bättra på jorden, men jag funderar på om det är bättre att åka till handelsträdgården i vår istället och köpa kryddväxterna, i fall de inte skulle överleva vintern. Då har jag tid att planera och skriva inköpslista... Jag hade tänkt att köpa flera olika timjan, eftersom de även blommar fint, lavendel, oregano, citronmeliss, mynta, gräslök, salvia, lagerblad mm. Vad finns det mer för trevliga kryddväxter?

Blog Image

Det är bara Tore själv som vet varför han har cykelhjälm på sig när han gräver i rabatten.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Inger 2008-08-21 10:51

Jag rekommenderar att Du gör en lista på tänkbara kryddväxter under vintern. Sedan sparar Du Dina pengar och handlar i vår.