pojkarna.hogbacke.com

pojkarna.hogbacke.com

Om bloggen...

Här kan våra nära och kära och andra intresserade läsa om små och stora händelser i vår familj. Ni kommer att få läsa om barnen (de små i första hand, då de stora inte är lika intresserade av att figurera i mammas blogg), och mina försök att få till lite mysig inredning bland renoveringdamm och ofärdiga projekt.

En rad i "kommentarer" när du varit här och tittat gör mig glad.

Skriv till oss: familjen@hogbacke.com

Vårt fotoalbum: galleri.hogbacke.com

Att förklara rätt är en konst

TorePosted by Helena 2008-04-18 16:19

Tore är en kille som är väldigt social, öppen och blir kompis med alla. Nu när det börjar våras, vill han vara ute och leka i trädgården själv. Hönsmamma som jag är, förmanar jag honom att han inte får lämna tomtgränsen och inte följa med någon, om de frågar, utan att fråga mig eller pappa först. Med jämna mellanrum springer jag runt i alla husets fönster och kollar status var han är. En gång såg jag inte till honom, så jag for ut och hittade honom vid soptunnan precis vid tomtgräns.

-Vad gör du vid soptunnan?, frågade jag.

- Jag står här och väntar på att någon ska fråga mig om jag vill följa med dem!

Förmaningen hade liksom inte önskad effekt... Vad gör man och hur ska jag enkelt förklara detta med att han inte ska stå och vänta på att någon "ful gubbe" kommer och frågar om han vill följa med hem och titta på hans kattungar eller vad det må vara? Lösningen blev för dagen:

- Kom Tore, så går vi in och äter glass med chokladsås!

  • Comments(3)//pojkarna.hogbacke.com/#post56