pojkarna.hogbacke.com

pojkarna.hogbacke.com

Om bloggen...

Här kan våra nära och kära och andra intresserade läsa om små och stora händelser i vår familj. Ni kommer att få läsa om barnen (de små i första hand, då de stora inte är lika intresserade av att figurera i mammas blogg), och mina försök att få till lite mysig inredning bland renoveringdamm och ofärdiga projekt.

En rad i "kommentarer" när du varit här och tittat gör mig glad.

Skriv till oss: familjen@hogbacke.com

Vårt fotoalbum: galleri.hogbacke.com

Bara vanligt kaffe?

FunderingarPosted by Helena 2008-04-03 09:56

I Stockholm i helgen är det Barista Cup. En barista är en bartender som tillreder kaffedrinkar av olika slag. Så här gör man en perfekt kaffe latte:

Värm mjölken långsamt och vispa under tiden. Gärna med visp, mixerstav eller en enkel mjölkskummare.
Vid cirka 60-65 grader har mjölken nått "rykpunkten", mjölkskummet har små bubblor och är mjukt och följsamt. Knacka kastrullen mot ett hårt underlag så försvinner de största bubblorna. Ju mindre bubblor, desto godare latte! Blanda den varma mjölken med nybryggt starkt kaffe, helst en nybryggd espresso. Som regel är det 3-6 cl starkt kaffe och 2 dl varm mjölk i en latte.

www.beige.nu

Jag har sagt att jag dricker kaffe latte hemma, men jag får nog ta tillbaka det och helt enkelt kalla det kaffe med mjölk. Så här tillreder man den:

Använd bryggmalet kaffe, brygg kaffe i kaffebryggaren, häll i kaffe till hälften i en stor mugg och häll sedan i kylskåpskall mellanmjölk tills kaffet antar en beige ton.

  • Comments(0)//pojkarna.hogbacke.com/#post45