pojkarna.hogbacke.com

pojkarna.hogbacke.com

Om bloggen...

Här kan våra nära och kära och andra intresserade läsa om små och stora händelser i vår familj. Ni kommer att få läsa om barnen (de små i första hand, då de stora inte är lika intresserade av att figurera i mammas blogg), och mina försök att få till lite mysig inredning bland renoveringdamm och ofärdiga projekt.

En rad i "kommentarer" när du varit här och tittat gör mig glad.

Skriv till oss: familjen@hogbacke.com

Vårt fotoalbum: galleri.hogbacke.com

30 + 10

FestligheterPosted by Helena 2008-09-12 21:30

Tog ett tag att hämta sig, men nu ska jag försöka sammanfatta förra helgens bravader.

Vi "lantisar" tog tåget på lördag morgon upp till Hufvudstaden där vi letade oss fram till vår samlingsplats, på en av tjejernas jobb. Där började det förstås med fika. Vi gjorde också en litet team work som innebar att, på ett långt papper, rita och berätta om viktiga händelser i vårt liv tillsammans...ja, vissa av oss har känt varandra sen lekis, d v s 34 år. Det blev många skratt och aha-upplevelser. Vissa saker som hänt hade man precis glömt bort och det var kul att friska upp sitt minne lite.

Efter supersmaskig lunch och lite mer minnesuppfriskning (och förfriskning) så gav vi oss iväg på hemligt äventyr. Det visade sig att vi skulle åka rib-båt. Det är stora gummibåtar med stora stora motorer bak. Jag tycker inte om att bli blöt! Det blev jag ändå. Dessutom regnade det ihållande hela tiden och jag kan meddela att goretex är överreklamerat. Overallerna vi fick på oss höll INTE vätan ute. När overallen åkte av såg alla ut som att de hade kissat på sig.

Blog Image

Blog Image

Spänd förväntan. Leendet är mer en i form av en grimas.

Tillbaks till Pias jobb, duschade vi alla på ställets enda dusch. Ja, inte alla på en gång, men enligt samma princip som i Sällskapsresan när hela familjen ska samsas på en fotoremsa i en fotoautomat... Det bästa var nog när tjejerna berättade att vi inte behövde fixa håret eller ansiktet själva. Då kunde man ana ett och annat...

Vi hamnade efter en liten promenad på Linda Vista på Grev Turegatan. Ett jättemysigt litet ställe, där tre tjejer ställde upp en lördagskväll (ja, de tog ju betalt förstås) och sminkade och fixade 40-åringarnas hår. Vi som inte blev ompysslade för tillfället drack rosévin och åt snacks och pratade. För det gör vi en hel del när vi träffas. Alla tre ovannämnda saker.

Blog Image

När taxin hämtade oss och Cilla sa att han skulle åka till Gondolen, då kändes det om möjligt ännu bättre. Där åt vi en åttarätters provsmakningsmeny med olika vin som passade ihop till maträtterna. Om ni nu har räknat rätt, så förstår ni att stackars jag fick dricka åtta glas vin också. Tur att det fanns vatten också...”Varannan vatten”!

Blog Image

Blog Image

Vi avslutade kvällen/natten med att vara VIP-gäster på The Soap Bar. Pia känner chefsvakten och vi fick glida förbi kön. (Min dotter påstod att det var nog det enda sättet för 40-åriga tanter att få komma in. Hon är bara avundsjuk!)

Blog Image

Med en lätt huvudvärk och dåsighet vaknade man på söndagen. Som tur var, så var det inget inplanerat under söndagförmiddagen, så vi kunde i lugn och ro äta en rejäl frukost hemma hos Cilla, dit vi åkte efter utekvällen.

Men det var dumt att slappna av för mycket. Brudarna hade bokat upp något under eftermiddagen och med tanke på att vi skulle ha bekväma skor och regnjacka på oss, så förstod man ganska snart att det var slut på flärd och lyx. Vi åkte till Riddarholmskyrkan och möttes där av två guider, varav den ena såg ut som att han skulle bestiga berg... Bestiga berg skulle vi dock inte göra, men däremot skulle vi takvandra. Vi skulle gå uppe på gamla riksdagshusets tak samtidigt som fick en guidning om Stockholms historia. Med de säkerhetsföreskrifter som vi fick, var det inte så nervöst och det var verkligen en härlig utsikt och upplevelse. I knappt en timme gick vi runt på taket med en väldigt kunnig guide.

Blog Image

83 meter ned till vattnet...

Med en avslutande fika på Waynes Coffee House, så tog vi tåget tillbaka hem efter en mycket händelserik helg. Tack tjejer, för allt ni fixade till vår helg!

  • Comments(1)//pojkarna.hogbacke.com/#post129